Nieuws

Problemen met zoeken van zenders bij nieuwe type televisies

Nieuwe televisietoestellen van o.a. Philips, Samsung en Panasonic vinden de zenders niet zoals dat gewenst is. De SD zenders komen op 1 en de HD zenders op 401. Dit is veroorzaakt door nieuwe instellingen in deze televisietoestellen. De fabrikanten hebben in Nederland alleen overleg gehad met Ziggo en daarop zijn de fabrieksinstellingen van de nieuwe televisietoestellen gebaseerd. Daarbij is voorbij gegaan dat er naast Ziggo ook nog andere providers zijn die hun techniek anders hebben ingericht dan Ziggo. Daar blijken deze problemen zich te openbaren. Uit de markt hebben wij begrepen dat de leveranciers aan een oplossing werken.

Kabeltex heeft dit probleem ook opgelost. Onderstaande nieuwe netwerkgegevens zijn van toepassing:

Frequentie: 284.000
Netwerk ID: 1790 (is dus gewijzigd)

QAM formaat: 64
Symboolsnelheid: 6875

Netwerk ID 1790 is toegevoegd (overige waarden zijn ongewijzigd gebleven). Na instelling van dit Netwerk ID is het probleem met de nieuwe televisietoestellen opgelost. Het netwerk 1791 blijft ook beschikbaar, dus bestaande abonnees hoeven niet over te schakelen (mag wel).

Copyright (c) 2019 Kabeltex, alle rechten voorbehouden. Aan getoonde prijzen op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.Privacyverklaring | Voorwaarden