Nieuws

Niels Jimmink nieuwe directeur Kabeltex

Niels Jimmink wordt met ingang van 1 augustus 2017 de nieuwe Algemene Directeur van Kabeltex en neemt daarmee een groot deel van de taken over van de eigenaar en oprichter Jaap Drijver. Jaap Drijver richt zich voortaan sec nog op de technische zaken van het kabelnetwerk, dat afgelopen jaren grotendeels door glasvezel is vervangen.

Bij het bedrijf zijn 14 werknemers in dienst en voorziet met haar netwerk en dienstverlening een belangrijke rol in de digitale infrastructuur op het eiland. Het merendeel van de particuliere huishoudens en bedrijven maken gebruik van diensten van het Texels bedrijf. Daarnaast levert het bedrijf TV-signaal aan bedrijven en collega providers in Nederland en daar buiten.

Jaap Drijver vindt het belangrijk dat Kabeltex als Texelse onderneming wordt voortgezet. Hij had er voor kunnen kiezen om het bedrijf te verkopen aan een van de landelijke gerenommeerde partijen. Dit zou tot gevolg hebben dat de huidige werkzaamheden verhuizen naar de vaste wal met alle gevolgen van dien voor de huidige werknemers. “Ik ben trots op het bedrijf en het netwerk dat ik samen met hen heb opgebouwd. Afgelopen jaren is door de aanleg van glasvezel veel geïnvesteerd in het netwerk en is de capaciteit (lees internetsnelheid) van het net dermate toegenomen dat we
vooroplopen in de markt en aan de groeiende vraag van snellere dataverbindingen ruimschoots kunnen voldoen.

Aankomende jaren wil ik mij volledig richten op de uitbreiding van het netwerk in het buitengebied zodat ook de Texelaars die daar wonen en werken, de beschikking hebben over snel internet. Behoudens een aantal technische zaken, draag ik al mijn taken over aan Niels Jimmink, die sedert 2005 mijn huisbankier is en de cijfers van mijn bedrijf kent.” Niels Jimmink heeft ruim 20 jaar in verschillende functies bij de ING gewerkt. De laatste vijf jaar bediende hij samen met zijn team middelgrote bedrijven in de regio Noord Holland. Daarvoor is hij rayon directeur geweest van Schagen, Den Helder en Texel. Hij beschikt over een groot netwerk op Texel en in Noord Holland, is cijfermatig goed onderbouwd en gewend om in teams en met belangrijke stakeholders te werken. Ook vervult hij als toezichthouder een bestuurlijke rol bij onderneming De Krim. Mede door zijn brede interesse, Texelse verbondenheid, ervaring, netwerk, communicatieve vaardigheden, beschikt hij over de ideale capaciteiten om mijn taken aan hem over te dragen. Met elkaar hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de voortzetting van Kabeltex. Het bedrijf is onder zijn leiding in goede handen, zodat ik mij voortaan op de technische zaken kan richten en wat vaker vrij kan nemen.

De vraag naar snelle dataverbindingen zal aankomende jaren aanzienlijk groeien, doordat steeds meer apparaten gebruik maken van dataverbindingen, bedrijven en consumenten steeds meer zaken regelen en communiceren via het internet. Net als op Texel speelt ook in overige Gemeenten de behoefte om een goede internetverbinding in de buitengebieden aan te leggen. Door goede samenwerking met overheden en lokale initiatiefnemers kan Kabeltex de benodigde content op dit soort netwerken aanbieden.

Naast de mogelijkheden op de vaste wal voorziet Jimmink nog veel kansen op de Texelse markt. Voor de particulieren kunnen het aantal diensten worden uitgebreid met oa televisieprogramma’s eenvoudig terug kijken, combinaties met mobiele telefonie aan te bieden en een probleemloze wifi-verbinding. Voorts moet het voor de consument eenvoudiger worden om programma’s (bijv. sportzenders) tijdelijk aan het pakket toe te voegen. Ook voor de zakelijke markt liggen er nog ruim voldoende kansen. Het is voor ondernemers belangrijk om de beschikking te hebben over een tweede dataverbinding. Onlangs lag het netwerk van een collega in het weekend van Hemelvaart er bijna een dag uit, waardoor veel pinautomaten op het eiland niet meer werkten. Zeker voor een toeristisch gebied als Texel is dit funest en kost dit de ondernemers veel omzet. De bedrijven die wel de beschikking hadden over een tweede kanaal konden hun pinautomaten wel normaal laten werken.

Voorts zal ook door innovaties in de zorg en het onderwijs het dataverkeer toenemen. Daarnaast stelt de Texelse toerist hogere eisen en behoort goed en snel internet tot de basisvoorziening. Een goede wifi-verbinding is een must. Door de uitbreiding in het buitengebied kunnen ook de campings van kamperen bij de Boer hun gasten een goede wifi-verbinding aanbieden. Uiteindelijk wil iedere gebruiker de beschikking hebben over een probleemloze dataverbinding. Op Texel is Kabeltex hiervoor de aangewezen partner.

Copyright (c) 2018 Kabeltex, alle rechten voorbehouden. Aan getoonde prijzen op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.Privacyverklaring | Voorwaarden